dimarts, 2 d’octubre del 2018

LES DIRECCIONS INDEPENDENTISTES HAN PERDUT.

La commemoració del 1-O per part de les direccions independentistes i de les institucions que tenen al seu servei ja han perdut. S'ha produit el fenómen primer de disgregació, que té la seva expressió en les paraules de Quim Torra, alentant desde la Presidència a "apretar", i els primers en rebre han estat precisament els Mossos d'Esquadra. Quim Torra s'ha disparat, ara sí, un tret al peu, per quan els responsables del seu propi partit (!) estan al front de la Conselleria d'Interior...o potser ja no son del mateix partit. ERC assisteix a l'espectacle esglaiada, pensant en com fer front a aquesta trencadissa, que ells mateixos no han estat capaços d'evitar.

Cal buscar les causes de tot aixó fent un rigorós analisi de les classes dominants a Catalunya i Espanya, les seves contradiccions i les seves coincidències. Cal defugir de l'immediatisme i aixó només ho podem fer desde el coneixement de qui integra el bloc de poder a Espanya. Parlo del poder real, d'aquell mecanisme que subordina tot el demés. Per exemple: Ës la mateixa fracció de la burgesia la que detenta els poders a Catalunya i Espanya? Si responem afirmativament, no entendrem el per qué del conflicte amb Catalunya.

Avui, el pitjor que pot passar es fer trontollar l'actual Govern central. Amb el PP de Casado com alternativa, que ningú dubti que la solució seria el 155 "hasta nueva orden". La meva questió es preguntar-li a les direccions independentistes: Aquest es l'escenari ideal? Perque si el que voleu es traspassar la vostra crisi al conjunt i "que lis donguin als espanyols", no crec que aixó ens comporti cap mena de millora de res.

Reconeixer que no s'ha guanyat és la primera obligació de les direccions independentistes. La segona es posar el máxim de gent d'acord en que cal que surtin els dirigents empresonats, però aixó no es possible mentres alguns encobreixin els actes dels CDR, que actuen molt probablement infiltrats d'alguns quintacolumnistes. Cal apendre de la història nostra, cal saber que els "paseos" no els van fer ni els Mossos, ni els carabiners de la república ni moltes de les milicies, sabem avui qui eren aquests "incontrolats", amagats ebn el paraigües de l'anarquisme. Doncs avui, dins d'aquestes milicies post-modernes, esteu segurs de que actúen elements d'aquests, així com grups esquerranistes que tenen com objectiu provocar cárregues policials. La tercera és atendre les necessitats de la gent, la sanitat, l'educació, la dependència....la quarta és está present arreu. L'absència de la Generalitat en relació al corredor de la Mediterránea es escandalosa. Com es pot estar absent d'una de les obres més reclamades i que suposa una millora en tots els terrenys. I la cinquena, aclarir qui está finançant l'aventura de Waterloo, perque no crec que estiguin vivint de l'aire.

Un altre dia parlarem del paper de la societat civil, començant pels sindicats de classe. Només adelantar de que cal una estratègia més a la ofensiva en relació a les direccions independentistes i la seva responsabilitat en la pérdua de pés económic que ha patit Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada